Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
1063. DÖNEM İNFAZ VE KORUMA MEMURU YERİNDE YETİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI YEMİN TÖRENİ
08.04.2022

Ceza İnfaz Kurumları Personellerinin mesleki bilgi ve becerisini artırarak daha verimli hale gelmesini sağlamak amacıyla açılan Kayseri Personel Eğitim Merkezinde 08.04.2022 tarihinde 1063. Dönem personelleri eğitimlerini tamamlamışlardır.

Yemin töreni Cumhuriyet Savcısı Sayın Ahmet İhsan KOÇ, Tabur Komutanı Yüzbaşı Sayın Seyfettin GÜLER, Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sayın Özer DUMAN, Erciyes Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Onur KORKMAZ ve Erciyes Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Kampüs içerisinde bulunan Kurum Müdürleri ve çok sayıda personelin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Tören açılışında konuşma yapan Cezaevi Savcısı Sayın Ahmet İhsan KOÇ “Ceza İnfaz kurumlarımız Adalet Bakanlığı bünyesinde teşkilatlanmış; bulundukları il veya ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı denetiminde bulunan kurumlardır.
Bu kurumların belkemiğini infaz ve koruma memurlarımız yani sizler oluşturmaktasınız. Sizler burada bizim gören gözümüz işten kulağımızsınız. Disiplin, asayiş ve güvenliğinde teminatısınız. Mahpuslar giymiş oldukları hükümler yahut kuvvetli suç şüphesi üzerine tutuklanmış olarak kurumlarımıza gelmiş olabilirler. En azılı suçların faili yahut toplum vicdanında yara açmış bir eylemin müsebbibi de olabilirler. Ancak buraya teslim edildikten sonra herkes artık bizim emanetimizdir. Can güvenliği ve vücut bütünlüğü sizlerin uhdesinde ve güvencesindedir. Unutmayalım ki buralar mahkemeler tarafından verilen kararların İnfaz Kurumudur. Cezalandırma makamı değildir, amacımız teslim edilmiş olan kabulü yapılarak kurumu alınmış olan mahpusu ıslah etmek ve topluma kazandırmaktır.

Gelen herkes vatandaşımız olsun veya olmasın suç türü ne olursa olsun eşittir
Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağlı bulunduğumuz Anayasamızın amir hükmü gereği bir hukuk devletidir. Bu ilkenin sorumluluğu hepimizin sırtında olup unutulmamalıdır. Hasbelkader bir eylemin faili olanlar yahut bilerek ve isteyerek suça karışanlar her kim olursa olsun sizlerin gözetiminde tekrar ailelerine ve sevdiklerine kavuşmayı murat etmektedirler. Şu kadar ki sizlerin ay yıldızlı al bayrak altında görev yapma bilincinde olduğumuzdan ve devlete olan sadakatiniz ile bağlılığınızdan asla şüphemiz yoktur.” Şeklinde konuşmalarını devam ettirmiştir.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin yemin törenleri; saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kursiyer Abdullah ŞİMŞEK Dönem değerlendirme konuşması; Sayın Müdürüm Kıymetli Arkadaşlar Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu  Personel Eğitim Merkezi 1063.  Dönem İnfaz Koruma Memuru Yetiştirme Eğitimine HOŞGELDİNİZ! 1063. Dönem Yetiştirme Eğitimi kursiyerleri olarak mesleki bilgi ve donanımlarımızı artırmaya yönelik burada aldığımız eğitimler ile; Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın itibarını yüceltecek, sosyal yaşantımızda ilişkilerimizi güçlendirecek, davranış ilkelerini yaşamımıza geçirmemiz gerektiği bilinci ile buradan ayrılıyoruz. Aldığımız bu eğitimler ile beraber sahada maksimum başarı hedefini ilke edinmekteyiz. 4 haftalık süreçte, gerek fiziki koşullar, gerekse kendi alanlarındaki bilgi, birikim ve deneyimlerini bizlere en iyi şekilde aktaran, mesleği daha iyi tanıyıp ve sevmemizi sağlayan, mesleki misyon ve vizyon noktasında, bizleri aydınlatan ve yeni ufuklar açan başta Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer DUMAN a ve birbirinden kıymetli hocalarıma, güleryüzlü hizmet ve samimi yaklaşımları ile gittikçe büyüyen bir aile olduğumuzu en derinden bizlere hissettiren Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu  Personel Eğitim Merkezi personellerine minnet ve teşekkürlerimi arz ederim.” nın ardından yaş kütüğüne Plaket çakılması, 1063. Dönem birincisi kursiyer Hüseyin KAHVECİ’ye plaket takdim edilmesi sonrası kursiyerlerin katılım belgeleri verilerek anı fotoğrafının çekilmesi ile program sonlandırılmıştır.

Adres

Yakutiye Mahallesi Çardakkayasırtı Kümeevleri No:1 38600 Bünyan/KAYSERİ

Telefon

0352 712 35 38

0352 712 30 79 - 0352 712 03 83

E-Posta

kayseri.acikisaretadalet.gov.tr