Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
1129. DÖNEM İNFAZ VE KORUMA MEMURU YERİNDE YETİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI YEMİN TÖRENİ
01.07.2022

 

Ceza İnfaz Kurumları Personellerinin mesleki bilgi ve becerisini artırarak daha verimli hale gelmesini sağlamak amacıyla açılan Kayseri Personel Eğitim Merkezinde 01/07/2022 tarihinde 1129. Dönem personelleri eğitimlerini tamamlamışlardır.

Yemin töreni Cumhuriyet Savcısı Sayın Ahmet İhsan KOÇ, Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sayın Özer DUMAN, Kampüs içerisinde bulunan Kurum Müdürleri ve çok sayıda personelin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin yemin törenleri; saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Cumhuriyet Savcısı Sayın Ahmet İhsan KOÇ’un “İnsanlık tarihi boyunca toplumların bir arada yaşamasının teminatı, güven ve huzur ortamının tesisi olmuştur. Bu amaçla toplum içerisinde yasa koyucu tarafından belirlenmiş kurallar bulunmaktadır. Bu kuralların ihlali neticesinde ise en önemli yaptırım olarak karşımıza hürriyetin kısıtlanması yaptırımı çıkacaktır. Hürriyetin kısıtlanmasının temel amacı ise yeniden güven ve huzur ortamının tesisi için bireyin ıslahı ve topluma yeniden kazandırılmasıdır. İnsanlık tarihi boyunca suç işleyen bireylerin cezalarının infazı için inşaa edilen yerler değişik amaçlar için kullanılmış ise de; güncel hukukumuzda bu mahaller cezalandırılmak istenen kişinin devletin elinin altında bulundurulmasını temin maksadıyla kurulmaktadır. Bu bağlamda Ceza Adalet sistemimizde 01 Haziran 2005 tarihinde yapılan değişikliklerin ardından 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun yürürlüğe girmiştir. Ülkemizde mevcut sisteme bakıldığında infazın temel amacı olarak, öncelikle genel ve özel önlemeyi sağlamak, bu maksatla hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken ve kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu hedeflemektir.

Bu kurumların bel kemiği, sizler yani İnfaz Koruma Memurlarıdır. Anayasa, Kanunlar ve mevzuat çerçevesinde mahpusların aldığı hükümler dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin eşit bir şekilde ve insan onuruna yaraşır mahiyette hizmet sunacağınıza olan inancım ile hepinize başarılar diliyorum.” Şeklinde konuşmaları,

Kursiyer İbrahim TAŞÇIOĞLU’nun dönem değerlendirmesi; Sayın Müdürüm Kıymetli Arkadaşlar Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Personel Eğitim Merkezi 1129.  Dönem İnfaz Koruma Memuru Yetiştirme Eğitimine HOŞGELDİNİZ! 1129. Dönem Yetiştirme Eğitimi kursiyerleri olarak mesleki bilgi ve donanımlarımızı artırmaya yönelik burada aldığımız eğitimler ile; Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın itibarını yüceltecek, sosyal yaşantımızda ilişkilerimizi güçlendirecek, davranış ilkelerini yaşamımıza geçirmemiz gerektiği bilinci ile buradan ayrılıyoruz. Aldığımız bu eğitimler ile beraber sahada maksimum başarı hedefini ilke edinmekteyiz. 4 haftalık süreçte, gerek fiziki koşullar, gerekse kendi alanlarındaki bilgi, birikim ve deneyimlerini bizlere en iyi şekilde aktaran, mesleği daha iyi tanıyıp ve sevmemizi sağlayan, mesleki misyon ve vizyon noktasında, bizleri aydınlatan ve yeni ufuklar açan başta Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer DUMAN’a ve birbirinden kıymetli hocalarıma, güler yüzlü hizmet ve samimi yaklaşımları ile gittikçe büyüyen bir aile olduğumuzu en derinden bizlere hissettiren Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Personel Eğitim Merkezi personellerine minnet ve teşekkürlerimi arz ederim.

Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sayın Özer DUMAN’a ait ALTIN ÖĞÜTLER

“Mesleğinizi ve işinizi severek yapınız.

İçtiğiniz mesleki yemine sadık kalınız ve mesleki yemin yolunuzu aydınlatan feneriniz olmalıdır.

Amirlerinize karşı saygılı olunuz, Mesai kavramına özen gösteriniz, Kılık kıyafetlerinize dikkat ediniz.

Birlik ve beraberliğinizi koruyun, birbirinizin acı ve tatlı günlerini paylaşın. Bilmelisiniz ki üzüntüler paylaştıkça azalır, mutluluklar paylaştıkça çoğalır.

 Hayatta mutlu olmak istiyorsanız ve geleceğinizden hayır görmek istiyorsanız bunun sırrının anne babalarınızın hayır dualarını almaktan geçtiğini biliniz ve devletimize yanlış yapmayınız.

 Maaşınızla yetininiz kişisel çıkar ve menfaatlerden uzak kalınız. Her maaş aldığınızda şükrünü getiriniz, Allah’ım olmayanlara da ver diyerek dua ediniz.

 Hiçbir zaman isyan etmeyiniz, sinirlendiğiniz zaman siniriniz geçmeden hiçbir konuyu tartışmayınız. Sorunlarınızı kafanızda kurcalayıp kendinizi yıpratmadan konuşarak medeni bir şekilde çözüme gidiniz.

Duygu ve düşüncelerinizde açık olunuz.

Görev esnasında gücünüzü yönetmelik tüzük ve kanunlardan alınız. Meslekte başarılı olmak için ilgili kanunları, tüzük ve yönetmelikleri takip etmelisiniz ve devamlı okumalısınız, kendinizi devamlı yenileyip geliştirmelisiniz. Ülkemizin ve dünyanın güncel konularından uzak durmamalısınız.

Aktif ve sosyal bir insan olmalısınız. Her zaman pozitif düşünmelisiniz, karamsarlıktan uzak durmalısınız.

 Başkalarının aklıyla hareket etmemelisiniz. Tahriklere gelmeden dedikodu ve kötü düşüncelerden uzak durmalısınız.

Oldukça zor gözüken ama zor olmayan kutsal bir görevi icra etmek için çıktığınız bu yolda hamurumuzun insan olduğunu, bundan dolayı herkesin hata yapabileceğini unutmamalısınız. Hükümlü ve tutuklulara birer suçlu gözüyle bakmayınız. Onlara yalnızca devletin birer emaneti gözüyle bakmanız, işlediği suçun karşılığını bağımsız yargının verdiğini bizlere emanet edildikten sonra onları eğitmek meslek kazandırmak tahliye sonrasına hazırlamak asli görevimiz olduğu unutulmamalısınız.

Görev yaptığınız süre içerisinde en çok dikkat edeceğiniz konu hükümlülere onur kırıcı, kışkırtıcı, tahrik edici, kurumun huzurunu bozacak veya kurumu küçük düşürecek hataların yapılmaması ve yapmak isteyenlere fırsat verilmemesidir.

 Hükümlülere yaklaşımınızda şartlar ne olursa olsun kanunların size verdiği yetkinin dışına çıkılmaması, Hükümlülere gerek psikolojik gerek fiziksel işkence ve kötü muamele yapılmaması yapılması durumunda adalet önünde adli ve idari yönden gereken yasal işlemin yapılacağının bilinmesi hiç akıldan çıkılmamalıdır.

 Hükümlülerin sağlık sorunlarıyla yakinen ilgilenilmeli ve asla ihmal edilmemelidir.

İnfaz ve koruma memuru ruhunu asla kaybetmeyin onurlu ve dik yaşamayı felsefe haline getirin.

 İş yaşamı, aile yaşamı ve sosyal yaşam bir bütündür. Bu sebeple her anlamda devlet memurunun vakarına yakışır davranışlarda bulunun. Mesleğinize zarar verecek yanlışlar yapmayınız.

Adalet Bakanlığı’ nın bir bireyi olarak kurumsal kimliğimizi doğru yansıtmalısınız. Kurumda ya da dışarıda yaşadığınız her hangi bir sorun bağlı bulunduğunuz kuruma mal edilebilir. Bu hassasiyet ile hareket edip attığınız her adımı düşünmelisiniz.

 Hükümlülerden ve yakınlarından menfaat ilişkilerinden uzak kalınız, bu tip ilişkilere girmeyiniz. Hiç bir şeyin gizli kalmayacağını bir gün ortaya çıkacağını unutmayınız.

Ciddi konularda acele karar vermeyiniz.

Uyum içerisinde yaşamayı ve ekip ruhuyla çalışmayı önemseyiniz. Yaşadığınız sorunları birbirinizle paylaşarak hafifletebilirsiniz. Takım çalışması, hem işinizin verimini hem de motivasyonunuzu artıracaktır.

Farklı farklı birimlerde alacağınız görevleri en iyi şekilde yapınız, işinizi önemseyiniz, verilen ve size tebliğ edilen görevler konusunda yorum yapmadan çalışınız.

 İyi dost ve iyi arkadaş seçmek için acele etmeyiniz. Her yüze gülenin dost ve arkadaş olamayacağınız biliniz. Çıkar ve menfaat için yaklaşanlara mesafe koyunuz. Kefil ol tekliflerine sıcak bakmayınız, oldukça dikkatli olunuz, unutmayınız ki buna benzer bir hata sizin hayatınızı karartabilir.

 Gerek çalıştığın ortamda, gerek hükümlülere yaklaşımda gerekse arkadaş ilişkilerinde ırk, dil, din ve yöre ayrımı yapmayınız, insanları Yaradan dan ötürü seviniz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir.

İnsan haklarına ve modern infaz sistemine saygı duyunuz. Kişi ve kurumlarca güvenlik zafiyetine sebep olacak her durumu ve olayı kurum amirleriniz ile paylaşın.

Asayiş ve güvenlik konusunda hiçbir zaman taviz verilmeyeceği bilinmelidir.

Kurum en üst amiri Kurum Müdürüdür. Her türlü duyumlar ve bütün çalışmalardan, vakit kaybetmeden Kurum Müdürüne bilgi verilmelidir.

Etkin, verimli, saygın, güvenilir, hızlı ve kaliteli hizmet veren memurlar olmalısınız. çıktığınız bu uzun yolda sizlerin birer cevher olduğunuzu hepinizin oldukça başarılı olacağını, yukarıdaki kurallara uyacağınızı ve hiçbir zaman bu kurallardan taviz vermeyeceğinizi umut ediyor ve mesleki yaşantınızda başarılar diliyorum. “ metninin okunması,

Kursiyerlerin Yemin töreni ardından 1129. Dönem Personellerine yapılan yazılı sınavda aynı puanı alan kurs birincileri Mehmet ÇALKAP ve Bilal YEŞİL’e plaket takdim edilmesi, tüm kursiyerlere katılım belgeleri verilerek yaş kütüğüne Plaket çakılması sonrası anı fotoğrafının çekilmesi ile program sonlandırılmıştır.

                                                                                                                                                      

Adres

Yakutiye Mahallesi Çardakkayasırtı Kümeevleri No:1 38600 Bünyan/KAYSERİ

Telefon

0352 712 35 38

0352 712 30 79 - 0352 712 03 83

E-Posta

kayseri.acikisaretadalet.gov.tr