KAYSERİ AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
FIRIN

Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumumuz bünyesinde 01.11.2018 tarihinde faaliyete başlayan fırın atölyemiz 340 m² kapalı alanda faaliyet göstermektedir. Kapalı alan içinde; mevcut üretim alanı (hamurhane, fermantasyon odası, maya odası, pişirme alanı, soğutma-kasalama ve yükleme alanı), un deposu ve sosyal tesisler bulunmaktadır.

Atölye yerleşke projesi kapsamında yapılmıştır.

Atölyemizde vardiyalı çalışma yapılmaktadır. Atölyede görevi başında 1 gıda mühendisi, (atölye şefi) 5 infaz koruma memuru personelimiz ve 22 hükümlü ile üretim gerçekleştirilmektedir. (pandemi sonrası)

Atölyede çalışan hükümlülere; öncelikle mesleki beceri kazandırma, sosyal ve çalışma hayatına hazırlık kapsamında hijyen, iş başı (uyum) ve iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili bilgilendirme eğitimleri verilmektedir. Mevcut çalışma düzeni içerisinde hijyen kurallarına uyulmaktadır. Çalışmaya başlamadan önce iş kazası ve sağlık giderleri açısından sigorta girişleri yapılmaktadır.

Atölyemizde ekmek çeşitlerinden; değişik gramajlarda (150g- 200g -300g) normal ekmek, kepekli ekmek ve tam buğday ekmeği üretilmektedir. Yine genel bütçe ve iç kantinlerde satışa sunulmak üzere haftada iki kez olmak üzere sade ve/veya peynirli poğaça (90g) üretimi yapılmaktadır.

Mevcutta üretimi yapılan ürünlerimiz; genel bütçeye satılmakta bunun yanısıra iş yurdu kantinlerinde satışa sunulmaktadır. Genel olarak üretilen ekmekler; yerleşke içinde bulunan beş farklı ceza infaz kurumuna ve jandarma tabur komutanlığına; yerleşke dışında yer alan Kayseri merkezde bulunan Kayseri Kapalı  Ceza İnfaz Kurumuna (Gültepe) ve iş yurdu satış kantinleri dahil olmak üzere lojman AVM de satışa sunulmaktadır.